Buffalo csirkeszárny

A csirkeszárnyak korábban nem voltak túl népszerűek a vendégek körében, mivel nem sok hús van rajta. Azonban – állítólag egy véletlen folytán – megszületett egy ízletes receptúra és így csípősen ropogósra sütve, finom mártogatóssal manapság már gyorséttermi “alap” étel lett.

Több elkészítési mód van, ebből mutatunk párat.

1. Texas Pete Buffalo csirkeszárnyak

HOZZÁVALÓK – nagy adagra, mert kevesebb biztos nem lesz elég…:

12-15 egész csirkeszárny
3 evőkanál Texas Pete Buffalo Szósz
2 evőkanál vaj vagy margarin (vagy Sundrop …)
 
ELKÉSZÍTÉS 

A csirkeszárnyakat vágja ketté a forgónál és a szárnyvégeket távolítsa el. A 24-30 darab szárnyat helyezze nedvszívó papírra és szárítsa meg.

– Sütés fritőzben: 190 ºC-on süsse a szárnyakat 10-12 percet ropogósra (Tipp: a napraforgóolaj megég 180 ºC felett, használjon helyette speciális, jó hőtűrő fritőz olajat!)
– Sütés sütőben: A tepsire helyezze el a szárnyakat egy sorban sütőpapírra. 220-230 ºC-ra előmelegített sütőben süsse 35 percig.
 
A vajat/margarint olvassza meg serpenyőben (a Sundrop folyékony, nem kell felolvasztani, csak melegíteni), adja hozzá a 3 evőkanál Texas Pete Buffalo Szószt (vagy akár többet…) és jól keverje össze.
A ropogósra sült csirkeszárnyakat és a vajas szószt tegye egy nagy (fedeles) tálba és óvatosan rázza össze, hogy a szósz mindenhol bevonja a húsokat.


TÁLALÁS
: Egy húsfogóval óvatosan helyezze a tálra a Buffalo csirkeszárnyakat, körítésként zellerszárat és mártogatáshoz Ranch öntetet kínáljon!

2. Frank’s Red Hot Buffalo csirkeszárnyak

Hozzávalók:

1,5 kg csirkeszárny (ízületeknél ketté-, szárnyvégek levágva)
125 g liszt
1 evőkanál pirospaprika
jó minőségű, hőtűrő fritőzolaj (lsd. itt) – nem napraforgó!
3 dl
Frank’s Red Hot szósz
100 g vaj (vagy folyékony vaj)
2 evőkanál méz
3 dl Blue Cheese öntet (Ranch öntetből márványsajt hozzáadásával kikeverhető)

Elkészítés:

Egy mély edényben keverje össze a lisztet a pirospaprikával és az előkészített szárnyakat forgassa bele. A fölösleget rázza le. Bő olajban (a hőmérsékletét állítsa 190 ºC-ra!!! Megfelelő fritőzolajat használjon!) süsse kb. 15 percet, hogy szép aranybarna színe legyen. Az átsült szárnyakat helyezze rácsra, hogy lecsöpögjenek.

Tipp: egyszerre ne süssön túl sokat, inkább több adagban és figyeljen arra, hogy az olaj megfelelő hőmérsékletű legyen!

Buffalo szósz elkészítése:  A vajat, mézet és a Frank’s Red Hot csípős szószt keverje össze és tegye fel melegedni egy mélyebb edénybe, közepes hőfokra, amíg a vaj el nem olvad (folyékony vaj azonnal használható). Főzze tovább, amíg el nem kezd sűrűsödni, ez kb. 10 perc. (Ennek negyedét tegye félre tálaláshoz.)

A csirkeszárnyakat tegye bele a szószba úgy, hogy az teljesen befedje őket és már tálalhatja is.
Blue Cheese és a negyed Buffalo szósszal.

A honlap további használatához a sütik használatát el kell fogadni. További információ

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás