A csirkeszárnyak korábban nem voltak túl népszerűek a vendégek körében, mivel nem sok hús van rajta. Azonban – állítólag egy véletlen folytán – megszületett egy ízletes receptúra és így csípősen ropogósra sütve, finom mártogatóssal manapság már gyorséttermi “alap” étel lett.
Több elkészítési mód van, ebből mutatunk párat.
HOZZÁVALÓK – nagy adagra, mert kevesebb biztos nem lesz elég…:
A csirkeszárnyakat vágja ketté a forgónál és a szárnyvégeket távolítsa el. A 24-30 darab szárnyat helyezze nedvszívó papírra és szárítsa meg.
TÁLALÁS: Egy húsfogóval óvatosan helyezze a tálra a Buffalo csirkeszárnyakat, körítésként zellerszárat és mártogatáshoz Ranch öntetet kínáljon!
Hozzávalók:
1,5 kg csirkeszárny (ízületeknél ketté-, szárnyvégek levágva)
125 g liszt
1 evőkanál pirospaprika
jó minőségű, hőtűrő fritőzolaj (lsd. itt) – nem napraforgó!
3 dl Frank’s Red Hot szósz
100 g vaj (vagy folyékony vaj)
2 evőkanál méz
3 dl Blue Cheese öntet (Ranch öntetből márványsajt hozzáadásával kikeverhető)
Elkészítés:
Egy mély edényben keverje össze a lisztet a pirospaprikával és az előkészített szárnyakat forgassa bele. A fölösleget rázza le. Bő olajban (a hőmérsékletét állítsa 190 ºC-ra!!! Megfelelő fritőzolajat használjon!) süsse kb. 15 percet, hogy szép aranybarna színe legyen. Az átsült szárnyakat helyezze rácsra, hogy lecsöpögjenek.
Tipp: egyszerre ne süssön túl sokat, inkább több adagban és figyeljen arra, hogy az olaj megfelelő hőmérsékletű legyen!
Buffalo szósz elkészítése: A vajat, mézet és a Frank’s Red Hot csípős szószt keverje össze és tegye fel melegedni egy mélyebb edénybe, közepes hőfokra, amíg a vaj el nem olvad (folyékony vaj azonnal használható). Főzze tovább, amíg el nem kezd sűrűsödni, ez kb. 10 perc. (Ennek negyedét tegye félre tálaláshoz.)
A csirkeszárnyakat tegye bele a szószba úgy, hogy az teljesen befedje őket és már tálalhatja is.
Blue Cheese és a negyed Buffalo szósszal.
© 2017 Amarin Corporation - 1/319-7221 - amarin@amarin.hu.
A honlap további használatához a sütik használatát el kell fogadni. További információ
A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.