Amerikai hipermarket technológia

Ma már természetes, hogy az élelmiszer bolthálózatok, hipermarketek is friss péksüteményeket, süteményeket, helyben sütött termékeket kínálnak. Ez azonban nem annyira egyszerű, mint egy helyi kisboltban, tekintve azt a jelentős mennyiséget, amit elő kell állítani. Ezért speciális technológiákat és anyagokat fejlesztettek ki, hogy az adott lehetőségek mellett (korlátozott hely, meghatározott képzettségű munkaerő, rugalmas termelésre és a választék bővítésére igény) a legjobb termékeket kínálják.

Javasolt technológia (4-lépés) + gépi eszközigény:

  1. Mérés: kg-ra vagy zsákra (22,68 kg) vonatkoztatva, megadott receptúra szerint (3-4 hozzávalóból összeállítható, pl. MC Cake Base)
  2. Keverés: 20-60 literes, 3-4 fokozatú keverőgépben, keverőlapáttal

Tésztakonzisztencia: változtatható, liszt hozzáadásával (0-5-10%)
Ízesítés: a tészta a hozzáadott anyagokkal kiválóan elegyedik, nem süllyed az aljára (csoki darabok, szárított ill. aszalt gyümölcsök, olajos magvak, ízesítő zselék)

3. Porciózás: sütőtepsitől az egyedi formákig ill. süthető papírkapszlik (tortától a muffinig),

– 1-2 tepsinyi igény esetén – habzsákkal, fagylaltos kanállal,
– több százas igény esetén – manuális porciózó adagolóval, (multifunkcionális adagoló gép http://www.unifiller.com/bakery-machines)
– ezres igény esetén – gépi adagolóval (pl. Unifiller Depositors https://amarin.hu/tudasbazis/amarin-videok?start=5)

  1. Sütés: 15-50 perc légkeveréses kemencében, tészta tömegétől függően

+ Díszítés, csomagolás: fantázia és kreativitás…

A honlap további használatához a sütik használatát el kell fogadni. További információ

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás