Előkészítési idő: 30 perc
Sütés: 1 óra
Hozzávalók (12 adag)
1 egész pulyka (5-6 kg-os)
kb. 10 liter Canola olaj, egy gasztro fritőz megtöltéséhez
SZÓSZ – beinjektáláshoz
250 ml FRANK’S® REDHOT® szósz
160 ml narancslé (gyümölcshús nélkül)
80 ml juharszirup
2 evőkanál szója szósz
1/2 teáskanál chili paprika por (piros paprika)
1/2 teáskanál FRENCH’S® Classic Yellow® Mustard
1/4 teáskanál Figaro Hikory folyékony füst
Elkészítés
1. KEVERje össze a szósz hozzávalóit egy közepes edényben. Helyezze a pulykát egy nagy tepsibe.
2. Az injektáló tűvel vigye be a szószt mindenhol a bőre alá, mélyen az izmokig, hogy ne szivárogjon ki, mert akkor ráég a felületére. Törölgesse a pulykát szárazra.
3. KÉSZÍTSE ELŐ A FRITŐZT: Olyan fritőzre van szükség, amely elég nagy ahhoz, hogy az egész pulyka beleférjen ill. annyi olajat tegyen bele, hogy amikor belehelyezi a pulykát, legyen még fölötte pár cm a széléig. Használjon olajhőmérőt vagy olyan fritőzt, amelyen tudja szabályozni a sütési hőmérsékletet.
4. SÜTÉS: Vigyázat, lassan engedje bele a pulykát a forró olajba. Egy 6 kg-os pulyka megsütése kb. 50 perc (kilónként kb. 8 perccel számolhatunk). A mellehúsának a belső hőmé
© 2017 Amarin Corporation - 1/319-7221 - amarin@amarin.hu.
A honlap további használatához a sütik használatát el kell fogadni. További információ
A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.