Hoagie (vagy submarine szendvics)

Mi a hoagie? Az elnevezésre több magyarázat van, pl. hogy a philadelphiai Hog szigeti hajógyárban dolgozó bevándorló munkások nyelvezetére utal, de  a szendvics elég jellegzetes tengeralattjáró formája is ilyen. Az azonban biztos, hogy – ahogy sok minden más az amerikai gasztronómiában -, ez a szendvics is az olasz bevándorlóknak köszönhető, ők kezdték el készíteni először a tengerentúlon.

Pennsylvania és New York államokban gyakorta találkozunk hoagie-shopokkal, ahol nagy változatosságban árulják ezt a sok ropogtatni való zöldséggel teletöltött szendvicset.

Hozzávalók – 1 szendvicshez

1 kis bagett vagy ciabatta
340 g különböző felvágott és sajt (lehet prosciutto, mortadella, sült marhahús, szalámi, mozzarella, provolone…)
bőven kell körítés: saláta, paradicsom, hagyma

FRENCH’S® Classic Yellow® Mustard

Összeállítás

Vágja félbe vagy V alakra (nem kell teljesen átvágni) a bagettet. A salátát, paradicsomot, hagymát helyezze alulra, majd a felvágottakat és sajtokat rétegezze rá.
Bőségesen tegyen a French’s Yellow mustárból a tetejére!

A honlap további használatához a sütik használatát el kell fogadni. További információ

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás