Mi a hoagie? Az elnevezésre több magyarázat van, pl. hogy a philadelphiai Hog szigeti hajógyárban dolgozó bevándorló munkások nyelvezetére utal, de a szendvics elég jellegzetes tengeralattjáró formája is ilyen. Az azonban biztos, hogy – ahogy sok minden más az amerikai gasztronómiában -, ez a szendvics is az olasz bevándorlóknak köszönhető, ők kezdték el készíteni először a tengerentúlon.
Pennsylvania és New York államokban gyakorta találkozunk hoagie-shopokkal, ahol nagy változatosságban árulják ezt a sok ropogtatni való zöldséggel teletöltött szendvicset.
Hozzávalók – 1 szendvicshez
1 kis bagett vagy ciabatta
340 g különböző felvágott és sajt (lehet prosciutto, mortadella, sült marhahús, szalámi, mozzarella, provolone…)
bőven kell körítés: saláta, paradicsom, hagyma
FRENCH’S® Classic Yellow® Mustard
Összeállítás
Vágja félbe vagy V alakra (nem kell teljesen átvágni) a bagettet. A salátát, paradicsomot, hagymát helyezze alulra, majd a felvágottakat és sajtokat rétegezze rá.
Bőségesen tegyen a French’s Yellow mustárból a tetejére!
© 2017 Amarin Corporation - 1/319-7221 - amarin@amarin.hu.
A honlap további használatához a sütik használatát el kell fogadni. További információ
A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.