Receptek

Cheddar sajtos almaleves
Hozzávalók:

75 g     vaj
1 db     közepes hagyma, vékonyra szeletelve

1 db     nagy burgonya, kockára vágva
15 g     liszt

1 liter   csontalaplé
450 g    Cheddar sajtszósz
450 g    almaszósz
só, bors

Elkészítés:

  • Forrósítsa fel a vajat (vagy Sundrop-ot) közepes lángon egy nagy szószos lábasban
  • Adja hozzá a hagymát és párolja üvegesre 
  • Adja hozzá a lisztet és pirítsa 3-4 percig
  • Adja hozzá az alaplét és az egészet forralja fel
  • Adja hozzá a burgonya kockákat és főzze puhára
  • Egy kézi mixerrel pürésítse az egészet
  • Adja hozzá a Cheddar sajtszószt és az almapürét, forralja fel és sózza, borsozza ízlése szerint.
  • Tálalja még forrón…

Buffalo csirkeszárnyak elkészítése:

HOZZÁVALÓK – nagy adagra, mert kevesebb biztos nem lesz elég…:

12-15 egész csirkeszárny
3 evőkanál Texas Pete Buffalo Szósz
2 evőkanál vaj vagy margarin (vagy Sundrop …)
 
ELKÉSZÍTÉS 

A csirkeszárnyakat vágja ketté a forgónál és a szárnyvégeket távolítsa el. A 24-30 darab szárnyat helyezze nedvszívó papírra és szárítsa meg.Buffalo csirkeszárnyak

– Sütés fritőzben: 190 ºC-on süsse a szárnyakat 10-12 percet ropogósra (Tipp: a napraforgóolaj megég 180 ºC felett, használjon helyette speciális, jó hőtűrő fritőz olajat!)
– Sütés sütőben: A tepsire helyezze el a szárnyakat egy sorban sütőpapírra. 220-230 ºC-ra előmelegített sütőben süsse 35 percig.
 
A vajat/margarint olvassza meg serpenyőben (a Sundrop folyékony, nem kell felolvasztani, csak melegíteni), adja hozzá a 3 evőkanál Texas Pete Buffalo Szószt (vagy akár többet…) és jól keverje össze.
A ropogósra sült csirkeszárnyakat és a vajas szószt tegye egy nagy (fedeles) tálba és óvatosan rázza össze, hogy a szósz mindenhol bevonja a húsokat.

TÁLALÁS: Egy húsfogóval óvatosan helyezze a tálra a Buffalo csirkeszárnyakat, körítésként zellerszárat és mártogatáshoz Ranch öntetet kínáljon!

FRANK’S RedHot Country Fried Turkey – Egészben sült pulyka

12 adag
Előkészítési idő: 30 perc
Sütés: 1 óra

Hozzávalók
1 egész pulyka
(5-6 kg-os)
kb. 10 liter Canola olaj, egy gasztro fritőz megtöltéséhez

SZÓSZ – beinjektáláshoz 
250 ml FRANK’S® REDHOT® szósz 
160 ml narancslé (gyümölcshús nélkül) 
80 ml juharszirup 
2 evőkanál szója szósz 
1/2 teáskanál chili paprika por (piros paprika) 
1/2 teáskanál  FRENCH’S® Classic Yellow® Mustard
1/4 teáskanál Figaro Hikory folyékony füst

Elkészítés

1. KEVERje össze a szósz hozzávalóit egy közepes edényben. Helyezze a pulykát egy nagy tepsibe.

2. Az injektáló tűvel vigye be a szószt mindenhol a bőre alá, mélyen az izmokig, hogy ne szivárogjon ki, mert akkor ráéghez a felületére. Törölgesse a pulykát szárazra.

3. KÉSZÍTSE ELŐ A FRITŐZT: Olyan fritőzre van szükség, amely elég nagy ahhoz, hogy az egész pulyka beleférjen ill. annyi olajat tegyen bele, hogy amikor belehelyezi a pulykát, legyen még fölötte pár cm a széléig. Használjon olajhőmérőt vagy olyan fritőzt, amelyen tudja szabályozni a sütési hőmérsékletet.

4. SÜTÉS: Vigyázat, lassan engedje bele a pulykát a forró olajba. Egy 6 kg-os pulyka megsütése kb. 50 perc (kilónként kb. 8 perccel számolhatunk). A mellehúsának a belső hőmérséklete kb. 74 °C legyen.

3. A SÜTÉSI idő lejárta után VEGYE ki a pulykát óvatosan a fritőzből és azonnal csomagolja be alumínium fóliába legalább 30 percre. Ezzel eléri, hogy tálaláskor, felvágáskor a hús megfelelő hőmérsékletű legyen és a kellemesen puha és szaftos.

A Hálaadás-napi pulyka klasszikus  kísérői az áfonyaszósz, krumplipüré és a zöldbab, a desszert pedig sütőtöktorta!

A honlap további használatához a sütik használatát el kell fogadni. További információ

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás